BOURGONDISCH LIFESTYLE
Kaas
In ons restaurant hebben we een uitgebreide Kaaswagen. De Boeren Goudse oplegkaas (ook wel harde kaas) komt uit de Kaag. De Kaag is gelegen op het Kagereiland in de Kagerplassen, vlakbij Sasenheim en uitsluitend bereikbaar met de pont of de boot. Op dit eilandje bevindt zich onze kaasboer!
De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk en rijpt minimaal 2 jaar. Onze kaasboer werkt nauw samen met Slow Food Nederland. Zij staan voor een wereldwijde voedselbeweging op het gebied van good, clean & fair voedselsystemen.
Trots, want:
KLEIN DUIMPJE
Bier
Brouwerij Klein Duimpje ligt midden in de Bollenstreek en is omringt door bollenvelden. Vanuit ons gezellige proeflokaal kijk je de productieruimte in waar de bieren worden gebrouwen en gebotteld. Klein Duimpje heeft een uitgebreid assortiment met meer dan 40 speciale bieren, barrel aged bieren en glutenvrije bieren.
Onze bieren worden met liefde en vakmanschap gebrouwen, ze zijn ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Unieke bieren van hoge gisting met smaakevolutie!
Trots, want:
NEDERWIJNEN | DE GOUDEN TON
Wijn
Onze wijnleveranciers zijn beiden lokaal, met een hele diepe en brede collectie aan allerlei wijnen over de gehele wereld. Deze beide leveranciers leveren hun wijnen aan de beste restaurants uit de omgeving en zo ook aan Nest. De klassieke Europese gebieden voeren de boventoon. Bourgogne, grote Riesling wijnen, natuurwijnen en bekende huizen, maar ook kleinere wijnhuizen, waarbij direct van de wijnboeren wordt afgenomen.
Trots, want:
VAN GELDER
Aardappelen, groente en fruit
Van Gelder wilde de lat hoog leggen en iets unieks in Nederland realiseren, want een agrariër weet heel goed dat het ophoudt, als hij zijn grond uitput.
Duurzaamheid staat voor Van Gelder hoog in het vaandel, dus is er gekozen om te bouwen volgens BREEAM-Outstanding, waarmee zij daadwerkelijk een bewijs van duurzaamheid in handen hebben.
Trots, want:
JOS GLAS B.V. | EGRO | VAN DER MEIJ
Vlees
Eerlijk vlees, ambachtelijk gesneden. Persoonlijk maatwerk en zeer gewaardeerd. Dat zijn kernwaarden voor onze vleesleveranciers.
Wij werken samen met verschillende leveranciers voor onze vleesproducten- en gerechten.
Trots, want:
SENZA
Thee
Thee zou meer moeten zijn dan een theezakje; échte thee kan een speciaal moment toevoegen aan een gewone dag. En wat als dat speciale moment ook nog bijdraagt aan het beperken van afval en een eerlijke voedselketen? Dat is de missie waar Senza Tea Co. elke dag aan werkt.
Senza zoekt de mooiste losse theeën en creëren daar spannende blends mee. Bovendien gaat er bij ‘normale’ theezakjes nog veel mis op het gebied van verpakking, beloning en biodiversiteit. Senza vindt dat thee het leven van iedereen zou moeten en kunnen verbeteren, en dus werken zij dagelijks aan een transparante keten waarin iedereen beter af is.
Trots, want:
JAN VAN AS
Vis
Versvishandel Jan van As, gevestigd op het Food Center in Amsterdam, is één van Nederlands grootste leveranciers van verse vis. Jan van As maakt zich met het duurzaamheidsprogramma van Vis&Seizoen sterk voor het behoudt van de vis in onze zee.
Speciaal voor de horeca, retail en catering heeft Jan van As een 100% vis&seizoen assortiment opgesteld. De vis in het assortiment is in het juiste seizoen gevangen, heeft een gezonde populatie, wordt duurzaam gevangen en is van hoge kwaliteit.