Hoofdgerecht voldaan, maar de wijn nog niet? Het schijnt dat het eten van kaas na de maaltijd begon bij deze vraag. Omdat de wijn van het hoofdgerecht niet goed zou passen bij een zoet nagerecht, zouden er na deze gang kazen geserveerd worden. Inmiddels weten we dat port misschien wel nóg beter past bij kaas en eten we alsnog een zoet dessert nà de kaas.
De kazen van onze kaaswagen zijn afkomstig van Bourgondisch Lifestyle en staan garant voor een fantastische smaakbeleving voor de kaasliefhebber.
SWEET DREAMS ARE MADE OF CHEESE
Er zijn vijf kaasfamilies:
- (Half)harde kazen
- Witschimmelkazen
- Geiten- en schapenkazen
- Rode korstkazen
- Blauwschimmelkazen
Het ideale kaasplankje bestaat uit drie tot vijf kazen, waarbij u het best één kaas per familie selecteert.
Benieuwd naar de kazen van onze kaaswagen?
- Pont D’Yeu | Geitenkaas uit Frankrijk
- Formaggio Rosa | Koe-, schaap- en geitenkaas uit Italië
- Coeur Neufchatel | Witflora uit Frankrijk
- Dronken Zwaluw | Witflora uit Nederland
- Boeren Goudse oplegkaas | Harde boerenkaas uit Nederland
- Rauwe van Steenberg | Roodflora uit Nederland
- Epoisses Fermier | Roodflora uit Frankrijk
- Blu di Tonka | Blauwflora uit Italië
- Bleu de Regalis | Blauwflora uit Frankrijk
Uiteraard helpen wij u met veel plezier met het samenstellen van uw kaasplank. Ook adviseren wij u graag over een bijpassende wijn of port!